Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Kleje anaerobowe » BEST MK 4838 klej anaerobowy UV
BEST MK 4838 klej anaerobowy UV

BEST MK 4838 klej anaerobowy UV

BEST Klebstoffe

Koszt wysyłki:od 15,50 zł

Stan produktu:Nowy

opakowanie

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

BEST-MK 4838 to jednoskładnikowy, bezrozpuszczalnikowy, wysoko-wytrzymały i anaerobowy/utwardzalny światłem klej na bazie estru di-metakrylowego. Oprócz beztlenowego mechanizmu utwardzania klej może być utwardzany bardzo szybko przez wystawienie na działanie światła o długości fali od 320 do 550nm.

BEST MK 4838 najlepiej jest stosować w produkcji seryjnej oraz w aplikacjach, w których wytrzymałość ma zostać osiągnięta w ciągu kilku sekund. Klej nadaje się szczególnie do mocowania współosiowych części, takich jak łożyska, tuleje i połączenia wał-piasta, do uszczelniania szczelin w elementach metalowych do szczeliny 0,3 mm oraz do zabezpieczania i uszczelniania połączeń gwintowych do rozmiaru gwintu R3”. W tych zastosowaniach nadmiar kleju można utwardzić w ciągu kilku sekund przez napromieniowanie światłem UV, a częściowe utwardzenie można osiągnąć natychmiast, co umożliwia obróbkę elementu bez czekania. Bardzo dobre wyniki uzyskuje się także w klejeniu metalu ze szkłem, szkła z gumą, szkła z ceramiką i szkła ze szkłem. Klej utwardza ​​się za pomocą światła UV. W miejscach nieoświetlonych klej utwardza ​​się poprzez beztlenowy mechanizm utwardzania.

BEST-MK 4838 łączy wysoką wytrzymałość z bardzo dobrą odpornością chemiczną. W przypadku połączeń gwintowych uzyskuje się siły, które mogą prowadzić do pęknięcia śruby lub zniszczenia gwintu podczas próby odkręcenia. Ustawienie wysokiej lepkości zapewnia dobrą zdolność wypełniania szczelin. Trwałość w ciągu kilku sekund uzyskuje się poprzez naświetlenie nadmiaru kleju za pomocą lampy utwardzającej światłem UV w zakresie długości fal od 320 do 550 nm.

Czas wiązania:1-7 minut (beztlenowo), 20-40 sekund (UV)

Lepkość:12 000 mPa s

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

USTAWIENIA PLIKÓW COOKIES
W celu ulepszenia zawartości naszej strony internetowej oraz dostosowania jej do Państwa osobistych preferencji, wykorzystujemy pliki cookies przechowywane na Państwa urządzeniach. Kontrolę nad plikami cookies można uzyskać poprzez ustawienia przeglądarki internetowej.
Są zawsze włączone, ponieważ umożliwiają podstawowe działanie strony. Są to między innymi pliki cookie pozwalające pamiętać użytkownika w ciągu jednej sesji lub, zależnie od wybranych opcji, z sesji na sesję. Ich zadaniem jest umożliwienie działania koszyka i procesu realizacji zamówienia, a także pomoc w rozwiązywaniu problemów z zabezpieczeniami i w przestrzeganiu przepisów.
Pliki cookie funkcjonalne pomagają nam poprawiać efektywność prowadzonych działań marketingowych oraz dostosowywać je do Twoich potrzeb i preferencji np. poprzez zapamiętanie wszelkich wyborów dokonywanych na stronach.
Pliki analityczne cookie pomagają właścicielowi sklepu zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzi w interakcję ze sklepem, poprzez anonimowe zbieranie i raportowanie informacji. Ten rodzaj cookies pozwala nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony.
Pliki cookie reklamowe służą do promowania niektórych usług, artykułów lub wydarzeń. W tym celu możemy wykorzystywać reklamy, które wyświetlają się w innych serwisach internetowych. Celem jest aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Cookies zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach naszego sklepu internetowego.
ZATWIERDZAM
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
USTAWIENIA
ZAAKCEPTUJ TYLKO NIEZBĘDNE
ZGADZAM SIĘ